תפריט

עוגיות מרוקאיות לחינה | עוגיות לחינה | מגשים לחינה

כשאומרים טקס חינה אחד הדברים שקופצים לי לראש זה לא החומר אותו מורחים על היד, זה לא בעלי השמחה אלא

אלה הן העוגיות המרוקאיות הצבעוניות להן אני מחכה ומשתוקק, כשהטעם שלהם עדיין על שפתיי עוד מהאירוע הקודם!

עוגיות מרוקאיות שהמתכון שלהם עבר דורות רבים מסבתא לאם לנכדה ואין כמו מתכון מקורי שהסבתא רבתא הכינה,

לא עוגיות תעשייתיות יכולות להתחרות בהן ולא מתכון אקראי שמצאתם באינטרנט.

המקור תמיד יהיה הדבר הטוב ביותר!

עוגיות מרוקאיות מוגשות בעיקר בחינות אבל גם ברי מצווה, שבת חתן וכמובן במימונה אפשר להיתקל בפלא הזה שנקרא: עוגיות מרוקאיות לחינה

 

היום נפנק אתכם במתכון לעוגיות תמרים ופיצוחים:

  • חבילה אחת של תמרים מעוכים
  • 200 גרם אגוזי לוז
  • 200 גרם אגוזים
  • 200 גרם פיסטוקים
  • כפית קינמון
  • 1 סוכר וניל
  • חצי כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם שומשום קלוי

אז מה צריך בעצם לעשות?

את כל הפיצוחים שברשימה מפשיטים מהקליפה, קולים אותם ומערבבים את כולם יחד.

את התמרים מנקים מחרצנים ומכל מיני תוספות לא רצויות.

לתוך סיר זורקים את התמרים הסוכר והמים ולחמם עד שכל התערובת הופכת לרכה וצמיגית

אז מכניסים את כל שאר המצרכים לסיר, מערבבים וממה שיצא מכינים רולדה.

ניתן לגלגל על השומשום שהבאתם מבעוד מועד, עוטפים עם ניילון נצמד ומכניסים לקירור.

אחרי שהרולדה מתקשה, קשה שלא להנות מהטעם המושלם.

 

בתאבון!!!

 
Call Now Button